Meditații

Din punct de vedere istoric, învierea Domnului Isus nu poate fi contrazisă. Relatarile martorilor oculari (peste 500), fac parte din Noul Testament care se bucura de cca. 24000 copii ale manuscriselor antice, datate în jurul anilor 25 după moartea și învierea lui Hristos.

Din punct de vedere teologic, învierea lui Hristos are cel puțin trei implicații deosebit de importante: (1) este garanția regenerării noastre (1Petru 1:3), (2) este garanția justificării nostre (Romani 4:25), și (3) este garanția învierii noastre (1Corinteni 6:14)

Din punct de vedere etic, învierea Domnului Isus determină ascultarea noastră (1Corinteni 15:58), așteptarea noastră (Coloseni 3:1-4) și sfințirea noastră (Romani 6:8-9).

Reclame

Responses

 1. Cu adevarat Isus este Viu sii ne bucuram de aceasta, fiindca aceasta este cea mai mare siguranta si incredere pentru-ca credinta noastra nu este zadarnica. Slava Domnului.
  Costel

 2. Frate Doru, am o întrebare:
  în 1corinteni 12:31 scrie „umblati după darurile cele mai bune”.
  Care credeti ca este sensul cuvantului „umblati”, adica sa insistam în rugaciune pentru daruri sau cum? sa umblam după daruri?

  Cici

  • Cici, raspunsul la intrebarea ta, trebuie cautat mai intai in contextul imediat, apoi in contextul Epistolei 1Corinteni, in contextul scrierilor Apostolului Pavel si apoi in cel al Noului Testament. Asa dupa cum observ eu, contextul imediat ne sugereaza ca sensul cuvantului „umblati” (in greaca – „zeloo”, care insaeamna a fi gelos), este in primul rand umblarea in dragoste (vezi intreg cap. 13) apoi rugaciunea (cap. 14:13), asigurarea libertatii manifestarii darului vorbirii in alte limbi (14:39). Iata trei modalitati de a „umbla” dupa darurile cele mai bune, in contextul imediat. Deci, umblati dupa darurile cele mai bune!

 3. Dragă Preot Doru!

  Ne-am bucura foarte mult pentru o rubrică de întrebări. Cred că mulţi au întrebări la care ar fi vrut ca Dvs să vă expuneţi părerea.

  Mersi mult.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: