Întrebări

Eu nu sunt competent pentru a raspunde la orice intrebare…, Biblia insa este! Am insa, curajul sa va impartasesc in mod liber convingerile mele, fara sa ma simt in perocol de a-mi „strica” imaginea. Asadar, aveti curajul sa ma intrebati!

Reclame

Responses

 1. Domnul sa va rasplateasca pentru această rubrică, cred ca va fi invadată de comunicări!
  Mă rog ca de fiecare dată când veţi răspunde la orice înterbare Duhul lui Dumnezeu să vă călăuzească!

  Şi acum o înterbare:
  În 1 Corinteni cap 13:2 spune că: „chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaste toate tainele şi toată ştiinţa; chiar dacă aş avea toată credinţa aşa încât să mut munţii şi n-aş avea dragoste,nu sunt nimic”, eu mă întreb este posibil să ai daruri aşa deosebite şi să nu ai dragoste? nu-mi explic cum Dumnezeu ar da daruri unei persoane care să n-aibă dragoste!!!!!!!!!!!

  Cici

  • Eu cred ca Apostolul Pavel vorbeste in mod ipotetic, folosind sintagma „chiar daca” in sensul „sa admitem prin absurd ca”. Apoi expresia „nu sunt nimic” clarifica teza ca darurile spirituale fara un climat al dragostei nu doar ca nu pot fi experimentate, ci mai mult decat aceasta, sunt un nonsens si nu au nici un efect.

 2. Voi sunteti in rugaciunile noastre!
  Legea cu viza pentru a intra in RM pentru romani mai este inca in vigoare?
  Multe binecuvantari!

  • Va multumim pentru supotul spiritual. Controversatul regim de vize pentru cetatenii romani, introdus de guvernarea comunista de la Chisinau inca este in vigoare. Din pacate, procedura de obtinere a vizei este foarte lenta si nesigura. Termenul de 30 zile pentru obtinerea „probabila” a unei invitatiei de la Biroul de Migratie si Azil, din Chisinau, urmata de obtinerea „probabila” a vizei, de la Serviciul Consular al R.M. din tara de domiciliu a cetateanului roman, solicitant. Asteptam cu rugaciune o schimbare si in acest domeniu…

 3. Cum a decurs ziua de duminică 24 mai? Din fotografie reiese că a fost o adunare ca pe timpul apostolilor. Ne bucurăm să ştim că o lucrare aşa de mare a putut avea loc în Chişinau şi ne rugăm să aibă rod în veşnicii, spre Slava lui Dumnezeu!
  Din păcate grupul de misiune din biserica noastră se topeşte pe zi ce trece. Probabil ne-am rugat foarte puţin şi din 16 misionari am mai rămas doar 5. Vă rog susţineţine în rugăciune pentru această lucrare. Am crezut mereu că va fi foarte greu când vom merge în Oltenia, că am putea întâmpina obstacole acolo dar nu m-am gândit că vom rămâne aşa puţini şi probabil nici nu se va mai merge în misiune!
  Am rămas şocat să constat că sunt creştini care tratează cu atâta indiferenţă misiunea, că se poate renunţa atât de uşor la o lucrare în care te-ai angajat să mergi pentru ca împărăţia lui Dumnezeu să fie făcută de cunoscut!
  Vă rog rugaţi-vă pentru noi misionarii din Verona!

  Iano

  • Frate Iano, nu descurajaaa!!! În misiune merg cei care sunt trimiși de Domnul. Nu contează câți sunt ei, nici cine sunt ei în fața oamenilor. Contează relația lor cu Domnul! Ne rugăm împreună cu voi!

 4. Cred ca problema misionarilor porneste de la lideri…
  apoi… si motivatia la aceasta lucrare… nu cred ca suntem destul de motivationali in privinta asta. Daca liderii nu ard nici ucenicii nu se vor aprinde niciodata.

  • Da, cei mai mulți păstori (și eu sunt unul) sunt orientați local și intern, slujind biserica locală (care nu este Împărăția lui Dumnezeu). Acest lucru este excelent, dacă ne pregătim pentru vestirea evangheliei în exterior și global. Liderii Bisericii Primare (Fapte cap. 1) erau entuziasmați de misiunea nobilă de a promova Împărăția lui Dumnezeu, înarmați cu experiența strategiei de ucencizare a lui Isus și convinși că succesul lor depinde numai și numai de plinătatea Duhului Sfânt. Se pare că noi suntem corigenți la…

 5. Frate Doru care este părerea ta despre răpirea bisericii. Va fi înainte, la mijloc sau după necazul cel mare?

  Iano

 6. Pace fr.Doru
  Intimplator am gasit acest blog ma surprins,ceva original.
  Binecuvintari

  Nicolae-Norvegia

 7. Salutare!

  Am avut o discutie cu un Membru a Societatii Turnul de Veghe. I-am adus multe argumente despre Dumnezeirea lui Hristos, totusi el s-a apucat de un text spunand ca Isus nu este Atotputernic pentru ca El nu stia ziua cand se va intoarce a doua oara, si nici nu putea sa puna pe cineva la dreapta sau la stanga lui…

  De ce Isus nu stia ziua intoarcerii Sale? Nu este El atotstiutor? Nu este El atotputernic sa puna pe cine vrea la stanga sau la dreapta Sa? Cu sa il combat pe Membru Turnului?

  • Draga Adrian, fii binecuvantat!

   Eu cred ca pierzi vremea cu Martorii lui Iehova… Biblia este revelatia lui Dumnezeu speciala, pentru cei care Il cauta pe Dumnezeu cu o atitudine de smerenie si credinta, iar cei mentionati anterior fac exceptie.

   Insa cu privire la divinitatea Domnului Isus, concluziile de rigoare nu trebuie formulate in urma analizei lucrarii sale publice in lume, perioada in care El a ales in mod deliberat sa renunte la prerogativele Sale dumnezeiesti, si a devenit om (Filipeni 6:7). Deci prin urmare a facut si afirmatiile la care referi, ca un om.

   Divinitatea lui Isus poate fi perceputa doar prin credinta in afirmatiile biblice cu privire la aceasta (exemplu: Ioan 1:1-2; 14:8-11; 17:21, etc.)

 8. Multe Binecuvantari!

  • Multe Binecuvantari!

 9. Multumesc mult, domnule Doru Cârdei.

  Mi-aţi dat un răspuns bun care mă ajută să înţeleg mult despre personalitatea lui Isus Hristos.

  Domnul să vă binecuvânteze!

  • Mă bucur… Binecuvântări!

 10. – De ce asa de putini crestini se gindesc la trezirea sprituala din tara lor???… si cu atit mai mult nici nu se predica despre acesta in Biserici… multumesc frumos anticipat???…

  • Eu cred ca ei, crestinii, in general nu se gindesc si nici nu predica despre trezirea spirituala, deoarece nu sunt „treziti”… Insasi conceptul de trezire spirituala face trimitere la somn spiritual, indiferenta, atipire, chiar moarte spirituala. Inceputul trezirii spirituale este de fapt perceptia nevoii spirituale, care determina pocainta si cautarea revitalizarii spirituale.

   Pe fondul libertatii religioase, riscam sa devenim pasivi si aroganti, evaluindu-ne succesul cu statistici inprumutate de la firmele comerciale. Foarte curind am uitat ca reusita in crestinism se masoara cu intensitatea prezentei lui Dumnezeu si impactul transformator al evangheliei traita si proclamata de copiii lui Dumnezeu in aceasta lume. Misiunea imposibila pe care o avem de indeplinit in aceasta lume este posibila doar prin efectul puterii spirituale proaspete in viata noastra. Doamne ajuta!

 11. Mat.17:17 „O, neam necredincios şi pornit la rău!” a răspuns Isus … ” – nu inteleg [nu am o parere sigura] la care rau erau porniti apostolii? – caci doar in Mat.10 ei [ucenicii] faceau exact aceiasi…

  – parere mea este ca Isus subliniaza ca orice lucrare [actiune] facuta prin necredinta este o pornire rea…

 12. Pace, Doru!

  O intrebare la care nu gasesc raspuns in Biblie: este in Chisinau, respectiv Moldova o librarie crestina?
  As vrea sa daruiesc unnui cunoscut din Moldova o carte, dar librariile din Romania nu livreaza in Moldova. Sau stii tu poate o librarie care livreaza?
  Poti sa ma ajuti cumva?

  Fii binecuvantat!

  Virgil

  • Mii de multumiri!
   Am scris d-lui Covali, poate o sa primesc si raspuns.

   Iti doresc si eu un An nou binecuvantat, impreuna cu Mantuitorul!
   Cum iti mai merge tie? Familiei? Cum merge lucrarea?

   Fii binecuvantat!

   • Multumesc Virgil! Eu sunt multumit de modul in care Dumnezeu conduce itinerarul vietii mele si a familiei mele. Suntem sanatosi si savram cu deosebita placere fiecare zi cu experiantele oferite de ea. In acelasi timp, tinjim dupa o trezire spirituala de proportii. Chiar saptamana aceasta ne aflam, cu intreaga biserica, in post si rugaciune, zi si noapte (echipe de credinciosi se schimba din doua in doua ore, pentru rugaciune la biserica), pentru staruinta in vederea trezirii spirituale. Domnul sa aiba mila de noi!

    Voi ce mai faceti? Pastrez memorii placute cu tine si cu familia ta… Fiti binecuvantati de Domnul in mod abundent!

 13. Shalom domnule Pastor! O intrebare care ma intereseaza ca parerea a dumnevoastra: Ce ginditi despre marturisirea pacatelor la slujitor? ca de obicei cum se practica…, inainte de cina Domnului sau alt indemn ca pt a ne sfinti avem nevoie sa ne marturisim pacatele strict la pastor? Domnul stie dar… e nevoie de marturisire.
  Multumesc anticipat. Voi fi recunoscator…

  • Pacatele trebuie marturisite lui Dumnezeu, deoarece El a cerut acest lucru, ca sa ne ierte prin Jertfa Domnului Isus pe cruce. Aceasta este pocainta. Insa in cazul in care desi m-am pocait, continua sa persiste in viata mea un obicei pacatos, marturisesc aceasta unui om de incredere (pastorul este omul de incredere), pentru a fi sustinut in rugaciune, precum si a fi ucenicizat. Impreuna cu un MENTOR, voi ajunge la victorie. Iata ce cred eu…

 14. pace,
  cum as putea sa stiu ce carti,cd-uri se vind in magazinul de la Biserica Filadelfia?

 15. Pace frate Doru.
  As vrea sa intreb,am ascultat la finele unei predici,in care predicati,si azi vorbit despre ziua de rusalii.Am inteles ,ca in acest an va fi din nou acel cort,As vrea sa stiu cind va fi aceasta,si as vrea ceva informatii,cine va veni,predicatori,cintareti,etc
  Multumesc anticipat.
  Dumnezeu sa va binecuvinteze.
  Astept raspuns

  • Programul adunărilor în cort (12 – 19 iunie 2011)

   Duminică 12 iunie, ora 9:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Corul mixt Filadelfia
   3. Andrei Jilihovschi – solo
   4. Predicator: Doru Cîrdei

   Duminică 12 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Nick Tacu – instrumental (nai)
   3. Corul mixt Filadelfia
   4. Andrei Jilihovschi – solo
   5. Predicator: Romică Huțuțui (traducere în limba rusă)

   Luni, 13 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Nick Tacu – instrumental (nai)
   3. Andrei Jilihovschi – solo
   4. Predicator: Nelu Mureșan

   Marți, 14 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Formația “Vestea Îmbucurătoare”
   2. Corul mixt Filadelfia
   3. Emanuel Negrea – solo
   4. Predicator: Gabi Zagrean (traducere în limba rusă)

   Miercuri, 15 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Nina Vlas – solo
   3. Emanuel Negrea – solo
   4. Predicator: Gabi Zagrean

   Joi, 16 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul “Vestea îmbururătoare”
   2. Corul mixt Filadelfia
   3. Cristian Dragomir – solo
   4. Predicator: Florin Ianovici (traducere în limba rusă)

   Vineri, 17 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Formația “Consens”
   3. Cristian Dragomir – solo
   4. Predicator: Florin Ianovici

   Sâmbătă, 18 iunie, ora 18:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Corul mixt Filadelfia
   3. Nina Vlas – solo
   5. Natalia Chirică – solo
   4. Predicator: Pavel Grăjdaru (traducere în limba rusă)

   Duminică, 19 iunie, ora 9:00, în program:
   1. Grupul de laudă și închinare Filadelfia
   2. Formația “Vestea Îmbururătoare”
   3. Mărturii ale candidaților pentru botez
   4. Botez, felicitări, etc.

 16. Se poate vedea in reulare aceste seri de slujba in cort?

 17. Se poate vedea in reulare slujbele care au avut loc in cort?

  • Mulțumesc!

 18. pace pastore si familiei dumneavoastra.Suntem ilie si agnes din San Bonifacio (verona).Am auzit ca, daca Domnul vrea, in urmatoarele zile o sa fiti in Oltenia. Ne rugam pt. dumneavoastra si lucrarea de acolo ca Dumnezeu sa dea binecuvantare. bgilchenii ilie si agnes.

 19. pace frate Doru,sunt Nicu as vrea sa va intreb ce parere aveti de romanele crestine (fictiune)?merita citite?uni spun ca tatal minciuni e satan,iar alti spun ca si Isus a folosit intamplari inventate cum ar fi pildele dumneavoastra ce parere aveti? va multumesc.

  • Pace frate Nicu! Măcar așa ne mai „întâlnim”. Eu personal nu sunt pasionat de ficțiunea creștină. Poate din acest motiv, nu prea am „darul” de a folosi ilustrații în predicile mele. Cred că ficțiunea creștină devine o problemă în momentul când o confundăm cu doctrina creștină, și începe să ne influiențeze gândirea și stilul de viață. Ce zici despre aceasta?

 20. Pace pastore! Sunt ilie, fratele lui Nicu.Ca si pamantean am limite.La unele intamplari adevarate scrise in Biblie, consum ceva energie sa le cred. Intrebarea mea este; se merita sa -mi „prajesc”timpul si creierul citind fictiune? Multa binecuvantare!

  • Multă pace frate! Când mi-e foame nu apelez la gumă de mestecat… Guma de mestecat pentru ochi – televizorul; gumă de mestecat pentru creier – proza fictivă; etc. Și mai multă binecuvântare!

 21. Pace frate Doru si multumesc. Iertati-ma ca indraznesc cu o alta intrebare.Citesc in Maleahi ; „…puneti-Ma astfel la incercare” si in Psalmul 95 „…M-au ispitit si m-au incercat…” .Intrebarea este; cand permite Dumnezeu sa fie pus la incercare? Multumesc, va uram mult har si pace!

 22. Este una să-L pui pe Dumnezeu la încercare (experiment) în îndeplinindu-ți responsabilitatea în cadrul unui legamânt, pentru a beneficia de împlinirea promisiunii Lui (referința de la Maleahi), și e cu totul altceva să-L încerci (provoci) pe Dumnezeu prin neascultare, cu gândul că o să te treacă cu vederea (referința din Psalmul 95). Eu doresc să încerc a obține promisiunile, nu pedepsele Lui. Curaj, spre promisiuni! Fii binecuvântat tu și toți ai tăi!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: