Publicat de: Doru Cîrdei | 25/11/2010

CALITĂŢILE CREDINCIOSULUI MULŢUMITOR

Biblia ne spune (Luca 17:11-19) că bolnavii în timp ce mergeau să se arate preoţilor au fost curăţiţi, vindecaţi. Ce este semnificativ aici este că dintre toţi 10, unul a reacţionat diferit de ceilalţi. Biblia spune că el a văzut că este vindecat, s-a întors înapoi glorificând pe Dumnezeu, şi a venit la Isus şi i-a mulţumit. De acest om a reacţionat diferit de ceilalţi? Au fost trei diferenţe între el şi ceilalţi.

Observaţi percepţia mulţumitorului. Biblia spune „unul din ei, când s-a văzut vindecat”. El a observat că a fost vindecat. Nu încape îndoială că şi ceilalţi au ştiut că fuseseră vindecaţi, dar s-a întâmplat ceva deosebit aici. Cuvântul grecesc „eido” înseamnă a cunoaşte, a vedea, sau a percepe. El a observat cu atenţie că fusese binecuvântat. El şi-a dat seama că a experimentat ceva minunat. El a fost sensibil la puterea lui Hristos care lucra în viaţa lui. Percepţia lui a fost diferită de a celorlalţi. Suntem noi suficient de sensibili pentru a percepe toate binecuvântările pe care le-am primit de la Dumnezeu? Nici unul dintre noi nu suferă de foame sau de îmbrăcăminte, şi mai important decât acestea, ca şi creştini noi am primit toate lucrurile prin Hristos Isus Domnul nostru. Diavolul va căuta orice prilej pentru a ne împiedica să observăm binecuvântările lui Dumnezeu. El mereu îţi va şopti cât de rău îţi merge, şi cum totul este neplăcut în viaţa ta. Priveşte, numai atunci când vei înţelege cât de mult ai primit prin Hristos, doar atunci vei începe cu adevărat să fii mulţumitor. Iar atunci când eşti mulţumitor, inima ta abundă în dragoste pentru Domnul care ţi-a dat toate cu atâta bunăvoinţă. Creştinul nemulţumitor este un creştin învins, deoarece el sau ea şi-a pierdut bucuria.

Observaţi prioritatea mulţumitorului. Imediat după ce a observat că a fost vindecat, s-a întors înapoi. Cu toate că Domnul le poruncise să meargă să se arate preoţilor, el a amânat acest lucru. El s-a întors înapoi şi a mers la Isus. De ce Domnul nu l-a mustrat? Pentru că acest om a înţeles prioritatea închinării. Înainte de orice Dumnezeu aşteaptă închinarea şi lauda noastră. Eu cred că omul acesta avea de gând să împlinească ceea ce Isus îi poruncise (să se arate preoţilor), dar el înţelesese că este o obligaţie mai mare, şi primele lucruri trebuie făcute întâi. Dacă nu-i aduci mulţumire mai întâi lui Dumnezeu, în scurtă vreme ascultarea ta faţă de El va deveni un serviciu care trebuie îndeplinit, şi vei pierde semnificaţia lucrurilor pe care Dumnezeu cere ca tu să le faci. Vei deveni nemulţumitor. Se cuvine şi este vital să-i aduci în mod prioritar mulţumire lui Dumnezeu pentru tot ceea ce El a făcut în viaţa ta.

Observaţi siguranţa mulţumitorului. În timp ce mergea înapoi spre Isus, omul glorifica pe Dumnezeu. El l-a făcut pe Domnul glorios, a manifestat meritele Domnului. El a ajuns în faţa lui Isus, a căzut în faţa Lui în perfectă supunere şi I-a mulţumit. Domnul a întrebat: „Oare n-au fost curăţiţi toţi cei zece? Dar ceilalţi nouă, unde sunt?” Apoi reţine-ţi ce i-a spus Isus acestui om: „Scoală-te şi pleacă; credinţa ta te-a mântuit.” Aceasta este ceea ce ceilalţi nu au primit. Pe când cei nouă au avut credinţă doar pentru a fi vindecaţi, mulţumitorul a avut credinţă pentru a-L urma pe Isus. El a ajuns prin credinţă la perfecţiune prin mulţumire, ca bun ucenic al Domnului.

Concluzie: Avem noi această atitudine de mulţumire? Suntem noi sensibili pentru a putea percepe minunile pe care Dumnezeu le face în viaţa noastră? Suntem noi gata să facem din mulţumire prima prioritate? Numai aşa ne vom bucura de întreaga ofertă a cerului şi vom avea siguranţa salvării.

Reclame

Responses

  1. „Multumirea il face pe sarac bogat timp in care nemultumirea il face pe bogat sarac”
    Este adevarat ca nemultumirea rapeste cele mai mari binecuvantari. Binecuvantarile eterne vin doar in viata celui ce intelege SECRETUL MULTUMIRII!

  2. Frumos spus! Fericirea nu este generata de „cat” are cineva, ci de atitudinea cu Care se raporteaza la „ceea” ce are… In loc sa privim la „partea goala a paharului” si sa devenim nemultumiti, privim la „partea plina a paharului”, si devenim recunoscatori Celui care a „turnat”…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: