Publicat de: Doru Cîrdei | 30/08/2009

L-ai întâlnit tu pe Dumnezeu? (Isaia 6:1-8)

God's gloryPrin căderea în păcat a lui Adam, rasa umană nu a mai beneficiat de prezența lui Dumnezeu. Pe parcursul existenței sale în lume, departe de Dumnezeu, omul a încercat și continuă să încerce remedierea situației lui spirituale. Încearcă să cunoască pe Dumnezeu, să se cunoască pe sine, să experimenteze iertarea păcatelor și să înțeleagă lucrarea lui Dumnezeu. Toate acestea însă, pot fi experimentate numai în prezența lui Dumnezeu.

Biblia definește prezența lui Dumnezeu la modul general: ,,Sfânt, sfânt, sfânt este Domnul oştirilor! Tot pământul este plin de mărirea Lui” (Isaia 6:3), având în vedere Omniprezența Sa. De asemenea, în mod specific, prezența lui Dumnezeu este definită de Scriptură în mod particular: „…am văzut pe Domnul şezând pe un scaun de domnie foarte înalt, şi poalele mantiei Lui umpleau Templul.” (Isaia 6:1), o experiență personală a manifestării prezenței lui Dumnezeu.

O relație personală cu Dumnezeu autentică, începe prin experimentarea manifestării prezenței lui Dumnezeu. Acolo, în prezența Lui, suntem copleșiți de revelația glorie Sale, convinși de seriozitatea păcatului nostru, atinși de focul divin purificator și calificați pentru lucrarea lui Dumnezeu.

Numai în prezența lui Dumnezeu înțelegem Cine este El (versetele 1-4). Orice om știe ceva despre Dumnezeu. Ba unii știu multe cu privire la El. Au loc dispute, s-au scris cărți, se promovează opinii despre Dumnezeu. Dar câți oare l-am întâlnit pe Dumnezeu în mod personal? Întâlnești oameni care vin la Dumnezeu ca să primească un miracol, alții pentru a fi salvați de mânia Sa viitoare, sau pentru a afla un „prieten” care nu trădează. Corect; toate acestea sunt calități ale Persoanei divine, însă de revelația deplină a gloriei lui Dumnezeu se bucură doar cei care au experimentat prezența Sa.

Nu cumva, ai uitat gloria și măreția Celui ce tronează? Ne mulțumim prea ușor cu manifestări ale harului Său: o lacrimă, un fior, o bucurie, etc. Când o să tânjim după gloria Sa? Cine este cel care chiar vrea să experimenteze revelația dumnezeirii? Isaia mărturisește: „…am văzut pe Domnul șezând pe un scaun de domnie foarte înalt”. Ce poți mărturisi tu? Care este experiența ta personală cu Dumnezeu?

Bisericile creștine sunt aglomerate de mulțimi de oameni care nu au experimentat încă manifestarea gloriei lui Dumnezeu. Iată de ce tradițiile și democrația s-au înrădăcinat în poporul lui Dumnezeu. Apelăm la Dumnezeu ca la un medicament, neglijând supremația Sa. Veniți să dorim manifestarea prezenței lui Dumnezeu, în glorie. Să căutăm pe Dumnezeu în mod personal și numai așa vom înțelege Cine este El, perfecțiunea și autoritatea Sa.

Numai în prezența lui Dumnezeu înțelegem cine suntem noi (versetul 5). Cei mai mulți oameni au o părere bună despre ei înșiși. Unii greșesc supraevaluând sau subestimând propria lor valoare. Și acest lucru devine mult mai grav când acest lucru se petrece cu oamenii care cred că au o relație cu Dumnezeu. Nimănui nu-i place să fie confruntat cu slăbiciunile și cu eșecurile sale. Chiar și la închinare venim purtând măști religioase. Vrem să pozăm bine în fața altora. Suntem gata chiar să evaluăm pe alții și să rostim verdicte…

De fapt, așa a făcut și Isaia. A tot spus „vai” în dreptul multora (vezi Isaia 1:4, 21; 3:9,11; 5:8,11,18,20,21,22), însă în momentul în care a experimentat în mod personal manifestarea prezenței lui Dumnezeu, e exclamat: „vai de mine” (Isaia 6:5). Când splendoarea perfecțiunii divine a strălucit, ea a făcut contrast cu toate realizările de până atunci, ale lui Isaia. Același lucru s-a petrecut, cu Saul din Tars și cu toți oamenii care s-au întâlnit cu Dumnezeu. Ei au fost convinși o dată, pentru totdeauna cu privire la păcătoșenia lor.

Suntem grozavi, ne întrecem cu merite și calificări în materie de viață spirituală, care mai din care, deoarece nu ne comparăm cu Cine trebuie. De ce fariseii l-au respins, criticat și urât pe Isus? „Tâmplarul” din Nazaret le uzurpa autoritatea. Prea făcea contrast cu ei… Persoana Sa, viața și lucrarea Sa, produceau sentimente de vinovăție în sufletul celor mai veritabile elite spirituale ale vremii. Este revoluționară prezența reală a lui Dumnezeu printre noi!

Nu pot pretinde că am experimentat în mod personal manifestarea prezenței lui Dumnezeu și totuși să nu fiu marcat de convingerea definitivă că sunt un păcătos pierdut. Când ai strigat ultima dată: „o nenorocitul de mine”! (Romani 7:24)? Știi, există pericolul de uita că ești păcătos. Ispita de a câștiga o părere de sine bună. Și aceasta de petrece când părăsești sfera gloriei dumnezeiești.

Numai în prezența lui Dumnezeu ni se oferă remediu (versetele 6-7). Climatul de pocăință, de înțelegere a păcătoșeniei personale determinat de manifestarea prezenței lui Dumnezeu, este mediu unic pentru a experimenta remediul divin. În acel moment în care gloria lui Dumnezeu pune în lumină orice păcat, oricât de cu grijă ar fi fost camuflat în viața ta, când convins fiind de vină, strigi: „…sunt pierdut” (vezi versetul 6), beneficiezi de ispășirea pe care o face Dumnezeu.  

Iertarea păcatelor nu este o afacere religioasă. Nu este rezultatul aplicării unei formule mistice și nici repetarea formală a unei rugăciuni inteligent ancorată în Scriptură. Ispășirea nelegiuirii omului este o experiență personală cu Dumnezeu. Este momentul în care focul divin atinge pe păcătos; și aceasta are loc numai în prezența lui Dumnezeu experimentată în mod personal. Lui Isaia i s-a explicat, în timpul atingerii divine: „…nelegiuirea ta este îndepărtată şi păcatul tău este ispăşit”(vezi versetul 7). Să nu ne înșelăm! Nu există iertarea păcatelor fără întâlnire personală cu Dumnezeu! Acolo, în prezența Sa glorioasă, în fața tronului Său are loc schimbarea radicală a vieții!

Nu cumva ești unul dintre cei care crezi în mod abstract în iertarea păcatelor? Nu cumva te simți confortabil printre oamenii lui Dumnezeu, deoarece ți-ai anesteziat conștiința cu citate biblice despre iertarea păcatelor? Înțelege-mă corect, Biblia este revelația lui Dumnezeu despre iertarea păcatelor, însă ea, în sine, nu oferă iertarea păcatelor oamenilor care nu l-au experimentat pe Dumnezeu în mod personal. Tu trebuie să ai o întâlnire personală cu Dumnezeu în modul cel mai practic. În prezența Sa are loc ispășirea ta.

Numai în prezența lui Dumnezeu înțelegem lucrarea Sa (versetul 8). Aici este confuzia cea mai mare. În timp ce cei mai mulți oameni credincioși nu-și cunosc chemare, nici slujba și nici lucrarea, sunt tot mai mulți care jonglează cu aceste cuvinte care, nici pe departe nu-i definesc. Sunt atâția care vorbesc despre viziunea pe care au primit-o de la Domnul, deși, de fapt ar trebui să cunoască, că este vorba de planurile lor, pentru care caută acreditarea lui Dumnezeu și finanțare din partea copiilor Lui.

În timpul experienței sale cu Dumnezeu, acolo, copleșit de măreția Sa, convins de păcatul său, sfințit de focul divin, Isaia a perceput inima lui Dumnezeu. A înțeles dilema lui Dumnezeu: „Am auzit glasul Domnului, întrebând: ,,Pe cine să trimet, şi cine va merge pentru Noi?”” (vezi versetul 8). Manifestarea prezenței lui Dumnezeu califică pe omul care o experimentează în mod personal, pentru a înțelege cum stau lucrurile cu chemarea lui Dumnezeu și trimiterea în lucrarea Sa.

În vreme ce noi oamenii ne întrebăm: CE slujbă îmi dă Domnul, sau UNDE vrea Dumnezeu să mă trimită în lucrare, El se întreabă: CINE este calificat și disponibil pentru a merge în lucrarea Sa. Unii sunt calificați pentru a merge dar nu sunt disponibili, iar alții sunt disponibili pentru a merge, însă nu sunt calificați. Și aceasta este o temă pentru dezbatere! Dar să nu ne abatem de la dilema lui Dumnezeu: CINE?

Deoarece, cei mai mulți dintre noi ne mulțumim cu ecouri ale manifestărilor prezenței lui Dumnezeu, nu avem posibilitatea de a înțelege lucrarea Lui. Aceasta are loc doar în prezența Sa. Din același motiv, nici nu ne simțim calificați, dacă suntem sinceri, nici nu suntem disponibili pentru a merge oriunde și a sluji în orice domeniu. Creștinii moderni sunt foarte selectivei când este vorba de slujire spirituală. Se discută tot mai mult de profesionalism și carieră în slujire. Criteriile pentru luarea deciziilor pentru slujire sunt „ne duse la biserică”, pe măsura profesionalismului și a carierei. Și nu mai continui…

Momentul experimentării prezenței lui Dumnezeu te face să înțelegi cum definește Dumnezeu lucrarea de slujire și să auzi întrebarea Sa: CINE? Tot în prezența Sa primești calificarea pentru slujire. Isaia a reacționat: „Iată-mă, trimete-mă!” (vezi versetul 8); disponibilitate fără preferințe – calificarea fundamentală pentru slujire! Omul care s-a întâlnit cu Dumnezeu cu adevărat, este dispus să facă orice pentru El.

L-ai întâlnit tu pe Dumnezeu în mod personal? I-ai înțeles gloria și măreția? Te cunoști tu pe tine însuți, de atunci? Ai fost curățit prin atingerea focului divin? Ai priceput ce înseamnă slujirea? Mai ești disponibil pentru serviciul Său? Sau te deranjează asemenea întrebări? 

Reclame

Responses

 1. Poi asa zic toti ca-L intalnisc pe D-zeu,iar dupa aceia pun de o noua secta.

  John Smith si Thomas Helwys(baptisti),A.J. Tomlinson si Charles Parham(penticostali),William Miller si Ellen G. White (adventisti),Charles T. Russell (yehovisti)…etc

  Ai tu impresia ca ,acesti „vizionari” chiar au stat la taclale cu D-zeu?….crezi ca este voia lui D-zeu ,ca astazi sa existe pe „piata” 30000 de secte crestine?

  Iata ce mai spune apostolul….

  „Vă îndemn, fraţilor, pentru numele Domnului nostru Iisus Hristos, ca toţi să vorbiţi la fel şi să NU fie DEZBINARI între voi; ci să fiţi cu totul uniţi în acelaşi cuget şi în aceeaşi înţelegere (1 Cor 1-10)

  Nu spune sa fim dezbinati in diverse confesiuni, spune sa fim uniti in acelasi cuget (credinta cea dreapta).

  Cei care produc dezbinari in Biserica sunt denumiti „oameni firesti, care nu au Duhul”, iar scopul lor imediat si de perspectiva este atacul asupra unitatii credintei…

  „Aceştia sunt cei ce fac dezbinări, (oameni) fireşti, care nu au Duhul.”(Iuda 1,19)

 2. Tu l-ai intalnit pe Dumnezeu in mod personal?

 3. Eu nu ma cred profet de talia lui Isaia, asa cum se cred toti intemeietorii de secte.

  Orice nebun isi poate face secta lui. In cateva zeci de ani va reusi sa recruteze alti nebuni ca si el, care vor recruta la randul lor alti nebuni, si asa se naste un „cult” nou de oameni bolnavi, tradatori de tara si de neam.

  Zilnic se mai trezeste cate un eretic sa-si creeze propria lui secta.

  Asa au aparut protestantii.
  Niste fermieri din america s-au gandit…hai sa facem si noi o afacere si sa vindem locuri in rai . Si asa a aparut „religia” voastra.

  Iar biblia ne avertizeaza despre treaba asta…

  „Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. „(Matei 7,15).

  „Dar au fost în popor şi PROROCI MINCINOSI , după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire.Şi mulţi se vor lua după învăţăturile lor rătăcite şi, din pricina lor, CALEA ADEVARULUI VA FI HULITA” (2 Petru 2, 1-2 )

 4. Hai să vorbim despre noi doi: despre mine și despre tine… căci până la urmă contează dacă eu și cu tine suntem pe calea cea dreaptă. Cei din istorie, dacă-i lăudăm sau dacă îi criticăm dur, folosind cuvinte de mahala, acestea nu ne oferă un loc în Îpărăția lui Dumneze. Nu scrie nimic in Biblie despre acestea? Ai avut tu experieța personală a întâlnirii cu Dumnezeu. A fost schimbată viața ta, așa după cum o poate schimba numai El?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: