Publicat de: Doru Cîrdei | 27/04/2009

Redefinirea familiei

Deorece trăim vremurile marilor schimbări ale tiparelor de gândire, se crere o redefinire până și a noțiunilor fundamentale, cum este FAMILIA. Există atâtă confuzie, atâtă ambiguitate și rătăcire, doar din cauza abandonării afirmațiilor biblice.

Domnul Isus a fost nevoit să redefinească familia pentru cei din generația Sa, din aceleași motive. Când analizăm explicația Sa (Evanghelia după Marcu 10:6-8), înțelegem că familia este, un organism creat de Dumnezeu, prin unirea unei ființe umane de parte bărbătească și a uneia de parte femeiască, care își părăsesc părinții.

Tot cu acestă ocazie Domnul a redefinit divorțul: invenția oamenilor cu inima împietrită (versetul 5), care distruge ceea ce a creat Dumnezeu (versetul 9). Apoi Mântuitorul a definit recăsătoria (versetele 11-12): imoralitate.

Cât de primitiv și de șocant sună aceste definiții pentru noi! Am ajuns să tolerăm și chiar să acceptăm ceea ce n-ar trebui nici să tolerăm și nici să acceptăm!

Reclame

Responses

 1. din păcate sunt mai mulţi care doresc să redefinească noţiunea de familie , „ca să fie conformă realităţilor secolulllui 21”

 2. Stimate domnule Alexandru, este logic ca cei imorali să promoveze imoralitatea (Epistola către Romani 1:22-32). Problema devine serioasă când noi, cei care avem convingeri biblice, devenim toleranți și vulnerabil în fața compromisurilor. Să milităm, cu orice preț, pentru apărarea și promovarea acestor valori eterne de care depinde prezentul și viitorul noastru!

 3. V-am plasat în lista blogurilor evanghelice din R.Moldova
  http://alexcurbet.wordpress.com/bloguri-evanghelice-din-rmoldova/

  Multe realizări cu blogul dumneavoastră .

 4. Daca Isus a spus lucrurilor pe nume si le-a prezentat asa, noi, cei ce ne numim urmasii lui, trebuie sa Ii urmam exemplul. Sa spunem nu casatoriilor homosexuale, sa spunem nu divortului, sa spunem nu imoralitatii!

  Multumim mult pentru o meditatie atit de explicita.

  • Va multumesc petnru aprecieri. Este timpul sa dam glas valorilor biblice. Sunt convingerile noastre onorabile!

 5. E timpul cind pe bancile facultatilor se promoveaza
  in mod deschis modul de viata libertin, considerindu-l democratic. Profii invata studentii sa fie toleranti cu toate categoriile de oameni, inclusiv si cei homosexuali. Si asta toate la disciplina Descriminare. Daca zici ca duc un mod de viata imoral esti in ipostaza unui disciminator.
  Ce societate!

  • Stimată Diana, în momentul în care oamenii au renunțat la convingerea că Biblia este adevărul absolut, totul devine relativ, acceptabil și chiar necesar. De acum nu mai dispunem de definiții originale în nici un domeniu și prin urmare, nu mai avem standarde și nici valori. Noțiunile „descriminare” și „toleranță” sunt folosite în mod tendențios și abuziv de diverse grupări certate cu legile naturii, precum și cu cele ale bunului simț, în intenția lor de a fi acreditate și de a deveni influente. Realitatea este că noi, oamenii, suntem influențabili: fie spre bine, fie spre rău. Depinde cine, pe cine… Iată de ce, eu cred că noi trebuie să proclamăm în mod neobosit valorile Cuvântului lui Dumnezeu!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: