Publicat de: Doru Cîrdei | 20/04/2009

Atitudinea credinciosului față de autoritățile statului

Iată câteva imperative biblice pentru credincioși în relațiile lor cu autoritățile statului (nu contează ce culoare politică are guvernarea):
1) Rugăciunea. Orice drept credincios trebuie să se roage pentru autoritățile statului (1Timotei 2:1-2). Neglijarea rugaciunii pentru funcționarii publici este cronică. Este timpul să luăm această responsabilitate în serios!
2) Supunerea. Deoarece autoritățile statului sunt numite de Dumnezeu, orice credincios este chemat să recunoască aceste autorități, să le respecte și să li se subordoneze (Romani 13:1-2; 1Petru 2:13-17). Spiritul de rebeliune are mulți adepți în epoca noastră! Cine mai practică subordonarea și respectul?
3) Finanțarea. Isus a spus celebra frază: „Dați dar Cezarului ce este al Cezarului, și lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu” (Matei 22:21). Apostolul Pavel ne explică: „…să plitiți și birurile. Căci dregătorii sunt niște slujitori ai lui Dumnezeu, făcând necurmat tocmai slujba aceasta” (Romani 13:6). Orice drept credincios își plătește impozitele față de stat din motive spirituale, la fel cum își aduce la biserică zeciuielile!
4) Evanghelizarea. Este evident faptul că apostolii au folosit orice oportunitate pentru a evangheliza pe înalții demnitari de stat. Iată doar câteva exemple: diaconul Filip, evanghelizează pe ministrul finanțelor Etiopiei (Fapte cap. 8), apostolul Petru, evanghelizează pe ofițerul roman Corneliu (Fapte cap. 10), apostolul Pavel evanghelizează pe guvernatorul insulei Creta, Sergius Paulus (Fapte cap. 13), și pe împăratul Agripa (Fapte cap. 26).
Concluzie. În măsura în care ne asumăm cu credincioșie responsabilitatea de a ne ruga pentru autoritățile statului, de a ne subordona și de a ne plăti impozitele, vom fi eficienți în evanghelizarea lor – misiunea noastră ultimă!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: